Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Nico Dijkshoorn: “Bijna dagelijks begint er iemand over de bruine jas”

Premium

Nico Dijkshoorn: “Bijna dagelijks begint er iemand over de bruine jas”

Nico Dijkshoorn (60) woont samen met Tanja, heeft twee kinderen uit een vorige relatie en een heel eigen kijk op de wereld. Deze week schrijft hij over de kleur bruin. 

Mensen willen mij alleen nog maar in een bruine jas zien. Dat komt door Libelle. En dat is heel bijzonder, want het is mij zestig jaar lang gelukt geen bruine jas te dragen. Mijn moeder vertelde graag over mijn driftaanvallen toen ik drie jaar oud was. Zodra er een jas in beeld kwam, liet ik mij op mijn buik vallen en schreeuwde minutenlang tegen de vloer.

Ik weet nu waarom. Waarschijnlijk wilde zij mij een bruine jas aandoen. Die antipathie tegen bruin is nooit verdwenen. Als ik samen met Tanja naar de roodharige weerman van het NOS Journaal kijk, dan zeg ik altijd hetzelfde: “Nooit doen, bruine schoenen. Sowieso niet doen, bruine schoenen. Rood haar, prima. Bruine schoenen, nee.”

Dat is allemaal veranderd, omdat de Libelle waarvoor ik werd geïnterviewd een beige-bruin thema had. Zo gaat dat bij tijdschriften, elk nummer heeft een eigen kleur. Ik werd gebeld door de styliste van Libelle en ik stelde de vraag zo lang mogelijk uit. “Die foto’s van mij, dat jullie mij kleren aandoen die helemaal bij me passen… aan welke kleuren zaten jullie ongeveer te denken?” 

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen