Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Nico Dijkshoorn: “Laat mij een fiets zien en ik vertel welk type mens erop rijdt”

Premium

Nico Dijkshoorn: “Laat mij een fiets zien en ik vertel welk type mens erop rijdt”

Nico Dijkshoorn (60) woont samen met Tanja, heeft een zoon en een dochter uit een vorige relatie en een heel eigen kijk op de wereld.

Wat ik graag mag doen: naar een fietsenrek lopen, langs de fietsen wandelen en bedenken welk type mens bij welke fiets hoort. Het klinkt als een scène uit een doodenge film, maar soms – als ik twijfel – wacht ik net zolang tot de eigenaar van de fiets aan het slot staat te frummelen. Mijn voorspelling klopt bijna altijd.

Ik zou moeiteloos mee hebben kunnen doen aan het televisieprogramma Wedden dat, want omgekeerd kan ik het ook. Laat mij een rij mensen zien en ik vertel binnen een paar seconden zeer gedetailleerd op wat voor fiets ze rijden. Maar een fietsenrek vol fietsen is leuker. Een paar voorbeelden. Ik zie een fiets met een plastic zak om het zadel. Aan de bagagedrager hangen twee tassen, zonder klepjes. In allebei de tassen zitten dorre bladeren. Dat zijn fietsen van verdrietige mensen. In de plastic tas om het zadel zaten ooit hun boodschappen. Te dure nootjes en een te groot stuk kaas. En dan opeens het onverwachte ontslag. Soms voel ik aan de banden: altijd halfleeg.  Te weinig puf om ze op te pompen en zul je net zien, zit er een Frans ventiel op, zodat ze een duur pompje moeten kopen.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen