Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Nico Dijkshoorn: “Was ik langzaam in mijn vader aan het veranderen?”

Premium

Nico Dijkshoorn: “Was ik langzaam in mijn vader aan het veranderen?”

Nico Dijkshoorn (60) woont samen met Tanja, heeft twee kinderen uit een vorige relatie en een heel eigen kijk op de wereld.

Toen ik twintig jaar geleden bij mijn vader binnenkwam, duwde hij meteen een sinaasappel in mijn hand. Ik kende dat wel. De ene week stond ik naar een foeilelijk schilderijtje te kijken en weer een week later liet hij me een paar kunstschaatsen zien. Daarna legde hij me uit wat hij met die voorwerpen ging doen.

Toch was dit nieuw. Waarom een sinaasappel? Ik had mijn jas nog aan, maar ik moest gaan zitten. Hij gaf me een mesje en kwam naast me staan. Ik deed wat er van me werd verwacht. Ik at twee partjes en daarna sprak ik over de sinaasappel alsof ik vloeibaar goud in mijn mond had. “Jeetje, man. Dat vruchtvlees”, zei ik. “Je proeft de Spaanse zon gewoon. Het is alsof ik in Valencia ben. Waar heb je die gekocht?”

Om die vraag ging het. Meteen begon hij te praten. “Bij een speciaal mannetje. Op de markt. Hij verkoopt die sinaasappels alleen aan mij. Je kunt ze nergens anders krijgen.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen