Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Roos Schlikker: “Beschaamd bekenden we hoe vaak we op onze mobieltjes zitten”

Premium

Roos Schlikker: “Beschaamd bekenden we hoe vaak we op onze mobieltjes zitten”

Roos Schlikker (45) heeft twee zonen, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Het moment is aangebroken, we blikken massaal terug op 2020, een jaar dat zo anders liep dan verwacht. Corona heeft ons als gezin sterker verbonden, maar er is nog iets wat daaraan heeft bijgedragen: de documentaire: The Social Dilemma. In deze Netflix-productie wordt haarfijn uitgelegd wat social media met ons doen, hoe ze ons denken beïnvloeden en hoe verslaafd ze ons maken. Er komen verschillende mensen aan het woord die zelf aan het roer hebben gestaan bij Facebook, Instagram en TikTok en zij vertellen heel eerlijk op welke manier programmeurs ons leven bepalen.

Geen vrolijk verhaal, en toch besloot ik op een vrijdagavond te kijken samen met François én Miró. Die laatste was er een tikje jong voor, maar het leek me van belang, want ja, hij heeft een mobieltje. Ik weet dat er ouders zijn die dat voordat kinderen naar de middelbare school gaan überhaupt een slecht idee vinden, maar ik geloof niet zo in onthouding. Al zijn vrienden hadden op een gegeven moment zo’n ding, er werden afspraakjes geregeld via de klassenapp, ik wilde gewoon niet dat Miró buiten de roedel viel.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen