Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Roos Schlikker: “Piet was 97 toen hij eindelijk zijn doodgeboren kindje kon laten registreren”

Premium

Roos Schlikker: “Piet was 97 toen hij eindelijk zijn doodgeboren kindje kon laten registreren”

Roos Schlikker (45) heeft twee zonen, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Wim Suurbier, Liesbeth List, Aart Staartjes, Corrie van Gorp, Jan des Bouvrie. Rond oud en nieuw komen ze standaard in kranten voorbij, de lijstjes met overledenen van dat jaar. Filmsterren, sporters, politici, schrijvers, hoe droevig hun dood ook is, ik mag necrologieën graag lezen. Levensbeschrijvingen maken indruk. Wat zijn de keuzes die een mens heeft gemaakt? Velen zijn dit jaar te betreuren, maar het meest werd ik geraakt door het in memoriam van boer Piet in dagblad Trouw.

Piet van der Loos wordt geboren in 1922. Hij verliest jong zijn ouders en heeft geen gemakkelijke jeugd. Maar op een dag ontmoet hij Riek, een vrolijk meisje op wie hij smoorverliefd wordt. Eindelijk is hij niet meer alleen. Piet en Riek willen graag een gezin, maar het zit niet mee. Ze krijgen dochters en een zoon, maar de jongen heeft hartproblemen en sterft na een half jaar. Ook een andere zoon overlijdt, op zijn dertiende. Bovendien komt in 1966 Silvia ter wereld, levenloos, en omdat dat kindje niet gedoopt is, wordt het begraven in ongewijde aarde.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen