Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Roos Schlikker: “Wat een opluchting: deze kerst mogen we de boel vrijelijk laten hangen”

Premium

Roos Schlikker: “Wat een opluchting:  deze kerst mogen we de boel vrijelijk laten hangen”

Roos Schlikker (45) heeft twee zonen, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Daar sta je voor de spiegel: feestelijke make-up,  haar mooi geföhnd en nauwsluitend om je lichaam een perfect Marlène Dietrichpak. Jij bent een vrouw van de wereld. Je kijkt op de klok, help, je hebt nog maar vijf minuten voor dat hippe feest aan de andere kant van de stad begint. Ah nee, het regent keihard. Wat nu? Je moet weg! Je holderdeboldert op je punthakken de trap af naar de kapstok en daar hangt-ie, oud en vertrouwd: je regenponcho. Niet lang daarna rijdt door de straten een herkenbare gestalte, het is een vrouw gehuld in een enorme tent van donkergroen plastic.

Ze probeert zo goed en zo kwaad als het gaat met haar hand haar opgemaakte gezicht af te schermen tegen opspattend water. De rechterpijp van haar gloednieuwe broek zit met een wasknijper strak tegen haar been geklemd om te voorkomen dat hij in de kettingkast komt. Want: deze vrouw van de wereld is een Nederlandse.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen