Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Roos Schlikker: “Dat racen van mij heeft al tot vreemde fysieke toestanden geleid”

Premium

Roos Schlikker: “Dat racen van mij heeft al tot vreemde fysieke toestanden geleid”

Roos Schlikker (46) heeft twee zonen, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen. Deze week schrijft zo over flink zijn.

“Wat is ervoor nodig om jou te laten stoppen met rennen?” Ik zit in het kamertje van mijn therapeute en ze kijkt me vriendelijk aan. Zojuist heb ik haar verteld hoe sterk het stemmetje in mijn hoofd is dat vindt dat flink zijn de beste remedie is tegen alles en dat als je je niet fijn voelt, je gewoon hard moet werken om het op te lossen. Daar zit natuurlijk vaak iets in, maar niet alles is oplosbaar door je schouders eronder te zetten. Toch blijf ik het proberen, tot het echt niet meer gaat. Er is eigenlijk maar één ding dat ervoor zorgt dat ik stilsta: mijn lichaam; elke keer als ik net lekker bezig ben, komt het zich ermee bemoeien.

‘Ho, stop, doe eens rustig aan’, lispelt het in mijn oor als een oud vrouwtje dat zich op de snelweg links en rechts ingehaald ziet worden door vrachtwagens, motorrijders en Ferrari’s. ‘Wees nou kalm, ik houd het niet bij’, mokt het, waarop ik het gaspedaal nog dieper intrap. Dat heeft tot allerlei vreemde fysieke toestanden geleid. Van spit, waardoor ik niet meer voor- of achteruit kon, tot reumatische klachten tot een fikse evenwichtsstoornis na het overlijden van mijn moeder. Ik was zo hard mijn best aan het doen om de rouw weg te duwen dat ik letterlijk omviel, om pas maanden later voorzichtig op te krabbelen.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen