Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Roos Schlikker: “Na een tijdje komt die ene vraag: hoe gaat het eigenlijk met je?”

Premium

Roos Schlikker: “Na een tijdje komt die ene vraag: hoe gaat het eigenlijk met je?”

Roos Schlikker (45) heeft twee zonen, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen. Deze week vertelt ze over het rouwproces.

Altijd als ik hoor over een kennis die een dierbare verliest, wil ik ze hetzelfde op het hart drukken: je hoeft geen antwoord te geven. Echt, want het is onmogelijk. In het begin slaan mensen armen om je heen en is zwijgen voldoende, maar na een tijdje komt die ene vraag: hoe gaat het eigenlijk met je?

Vaak is het best goed bedoeld. En als die vraag afkomstig is van een echte vriendin, is er niet zo veel aan de hand. Maar er komt een periode dat ook de bakker het wil weten, een roddelzuchtige buurvrouw, of die collega met wie je zelden gesproken hebt. Hoe gaat het nou met je?

Het punt is: daar valt geen antwoord op te geven. Hoe weet je nou hoe het met je gaat? Dat weet toch niemand? En al helemaal niet als je rouwt. Je staat ’s ochtends op, je doucht, pakt een cracker en denkt: alles is oké. Not. Twee minuten later sta je te tieren omdat de kaas in zo’n achterlijk voorverpakt plastic geval zit met van die hysterische velletjes tussen de plakjes die je er amper afgepeuterd krijgt en ben je met het broodmes al dat plastic aan gort aan het raggen. Gaat het dan slecht met je?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen