Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Sylvia Witteman: “Voor een schoonmaakster maakt ze wel héél weinig schoon”

Premium

Sylvia Witteman: “Voor een schoonmaakster maakt ze wel héél weinig schoon”

Sylvia Witteman (55) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze waarom ze soms op het punt staat haar schoonmaakster te ontslaan, maar het dan toch niet doet. 

Wat is het leven soms toch nodeloos ingewikkeld. En dan bedoel ik nog niet eens het invullen van de belastingaangifte of het opmeten van nieuwe gordijnen. Met het schaamrood op de kaken herinner ik me dat ik, vele jaren geleden, daarbij eens een ‘foutje’ heb gemaakt, waardoor alle gordijnen twee keer zo breed uitvielen, en half zo hoog als de bedoeling was geweest. Ze haalden, vanaf het plafond, nét de helft van het raam. Van álle ramen. In het hele huis.

Ingewikkeld is de kwestie van onze schoonmaakster. Laat ik haar Mimi noemen. Mimi is uit een arm, warm land gekomen om in Nederland geld te verdienen met schoonmaken. Van dat geld stuurt ze de helft naar huis; haar neefjes en nichtjes kunnen daarvan studeren, haar ouders hebben behoorlijk te eten, en zelf spaart ze voor een huisje, als ze weer terug is. Ik betaal haar goed, ook als ze eens ziek is, of als ik op vakantie ben. Zij is altijd vrolijk, ze zingt bij het werk en aait de poezen. Met kerst krijgt ze van ons een dikke bonus en wij van haar een prachtige, zelfgemaakte kerstkaart, waarop ze elk jaar weer schrijft hoe blij ze is met ons.

Tot dusver niks aan de hand. Alleen dit: voor een schoonmaakster maakt ze wel héél weinig schoon.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen