Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Sylvia Witteman: “Mijn moeder zou er steil van achterover slaan, maar ik heb geen agenda”

Premium

Sylvia Witteman: “Mijn moeder zou er steil van achterover slaan, maar ik heb geen agenda”

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (23), twee zoons (19 en 17) en katten Lola en Siepie. Iedere week schrijft ze voor Libelle over wat haar bezighoudt.

Als ik mijn moeder bel om te zeggen dat ik langskom, zegt ze altijd: “Wacht even, dan pak ik mijn agenda.” Ik moet dan stiekem een beetje lachen. Mijn moeder is 82 en heeft het niet bepaald druk. In haar agenda schrijft ze op wanneer de schoonmaakster komt (elke week op dezelfde dag en tijd) en wanneer ze naar de fysiotherapeut moet (dito). Toch hoor ik haar aan de telefoon driftig bladeren. En dan zegt ze: “Je moet niet donderdagochtend komen, want dan is de schoonmaakster er.” Dan zeg ik: “Nee, maar ik wou dus morgen langskomen en morgen is het dinsdag.”

Daarna vraag ik haar wat voor boodschappen ik voor haar zal meebrengen. Dan somt ze eerst op wat ze allemaal níet nodig heeft: “Geen kaas, want dat heb ik nog. Ook geen sperzieboontjes want die heb ik deze week al twee keer gegeten. Boter, even denken, heb ik nog boter? Wacht, ik loop even naar de ijskast. Nee, boter heb ik nog meer dan genoeg, nog bijna een heel pakje. Brood ook, zelfs nog een half bruin in de vriezer. Even kijken, vlees? Nee, er ligt nog van alles in het vriesvak. Koffie? Neu…”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen