Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Sylvia Witteman: “Briesend opende ik het mailtje van de belastingmevrouw”

Premium

Sylvia Witteman: “Briesend opende ik het mailtje van de belastingmevrouw”

Sylvia Witteman (55) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Iedere week schrijft ze voor Libelle over wat haar bezighoudt. Deze week: de belasting(aangifte).

Ook in een goed huwelijk valt wel eens wat voor. Zo kreeg ik gisterenavond lichte onenigheid met huisgenoot P over de taakverdeling in het huishouden. Ik doe het overgrote deel van de beruchte ‘zorgtaken’, terwijl ik toch ook echt wel min of meer een baan heb. “Maar,” lachte P triomfantelijk, “ik doe de belastingen!”

Huh? “Hoezo doe jij de belastingen?”, vroeg ik iets triomfantelijker. “Wij hebben een mevrouw die onze belastingen doet. Sterker nog, ik kreeg gisteren een wanhopig mailtje van onze belastingmevrouw. Die zit heel erg te wachten op allerlei belangrijke papieren. Dus nu we het er toch over hebben, kun je haar die papieren even sturen? Dan kan zíj verder met ónze belastingen.” P keek een beetje schichtig. “Ja… morgen”, antwoordde hij. “Nee, kom op nou”, zei ik korzelig. “Doe het nu meteen even, dan ben je er vanaf. Weet je wat? Ik doe het wel.”

Er keerde iets van bravoure terug op zijn gezicht. “Jij?,” schamperde P, “dat is moeilijk, hoor! Ik heb daar elke keer dágen werk aan. Nee, laat dat maar aan mij over.” Maar ik had een zeldzaam doortastende bui, en zoiets moet je niet voorbij laten gaan. “Dagen werk? Je bent gek”, sprak ik. Briesend opende ik het mailtje van de belastingmevrouw.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen