Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Sylvia Witteman: “Dit fornuis slaat echt alles”

Premium

Sylvia Witteman: “Dit fornuis slaat echt alles”

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week gaat haar fornuis kapot.

Alles kan kapot, zegt men wel, maar er zijn dingen waar je het niet van verwacht. In dit geval een fornuis. Míjn fornuis. Ik heb heel wat fornuizen gekend in mijn leven, maar dit ding slaat alles. Als student bezat ik een vierpits gasstel waarvan twee pitten het niet deden (nou ja, ik at toch meestal macaroni met maggi). Ik verhuisde naar Moskou, waar ik de beschikking kreeg over een heus Sovjetfornuis van het merk Atlas.

Het was een oud elektrisch mormel met kromgetrokken kookplaten. Maar alles went, en toen ik eenmaal op dat kreng had leren koken, durfde ik elk fornuis aan. Het gammele ding in Berlijn: prima. Het Italiaanse fornuis in mijn Haagse keuken was een nuffig damesdingetje met veel chroom. Iemand moet het erg mooi gevonden hebben, want in de drukte tijdens onze verhuizing naar Washington werd het gestolen. Van tweehoog. Hoe? Dat is een raadsel waar we dertien jaar na dato nog steeds over piekeren.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen