Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Sylvia Witteman: “Mijn kinderen beginnen op mijn zenuwen te werken”

Premium

Sylvia Witteman: “Mijn kinderen beginnen op mijn zenuwen te werken”

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week besloot Sylvia er een midweekje tussenuit te knijpen met haar zus. Maar hoe brachten haar man en kinderen het er vanaf zonder haar hulp?

Dat hele coronagedoe raakt mij minder dan een hoop andere mensen. Thuiswerken deed ik toch al, om restaurantbezoek of winkelen geef ik niks, en je vrienden kun je ook in het bos of het park ontmoeten in plaats van aan tafel of in het café. Dat scheelt calorieën ook. Alleen mijn kinderen beginnen toch wel op mijn zenuwen te werken. Maar misschien heeft dat niks met de lockdown te maken, het zou zelfs zomaar kunnen dat die ergernis blijft doorwerken als we allemaal dat vaccin hebben gekregen.Ik bedoel, dat eten. Dat eten van tienerjongens gaat de hele dag door, en het is altijd eten waarbij ik moet ‘helpen’.“Mama, kun jij het beslag maken, want dat kun jij zoveel beter dan ik.”

“Kun je misschien ook even de pannenkoeken bakken, want die mislukken bij mij altijd.”

“Mama, waar ligt de boter?” (Drie keer raden waar de boter ligt, jongen. Nee, niet op de schoorsteenmantel en ook niet in de boekenkast. In de ijskast, goed zo.)

“Mama, hoe lang moet de soep in de magnetron? Hoe heet moet de oven voor de pizza? Mama, kom eens kijken, hóórt dit zo zwart? Je zei toch ‘op hoog vuur’? Mama, kunnen taco’s ook in het broodrooster, mama, het ijs is te hard om te scheppen, mama, er zit schimmel op de kaas (nee, sukkel, dat is bieslook, omdat jij te lui was om een schone plank te pakken). Mama, wat eten we vanavond? En maak je daar dan friet bij, want rijst vind ik saai.”

Aan huisgenoot P. heb ik ook niks, want die werkt tachtig uur per week en weet niet eens hoe hij een pizza moet bestéllen. Echt niet.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen