Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Sylvia Witteman: “’Oma denkt dat ik de taxichauffeur ben’, fluistert mijn zoon”

Premium

Sylvia Witteman: “’Oma denkt dat ik de taxichauffeur ben’, fluistert mijn zoon”

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Sylvia heeft haar schoonmoeder al een tijdje niet kunnen zien.

Door corona had ik mijn schoonmoeder al een tijdje niet gezien. Ze is 85 en heeft luchtwegproblemen, dus we achtten haar te kwetsbaar om te bezoeken. Haar 3 zoons gingen wél, natuurlijk. Huisgenoot P., haar jongste, zelfs 2 keer per week op de racefiets, met een bidon vol door mij gemaakte kippensoep.

Maar de coronagolf ebde weg. “Nu kunnen we haar weer eens te eten vragen”, zei P. Zo gezegd, zo gedaan. Nou ja, het had wel wat voeten in de aarde, want oma is op zijn zachtst gezegd niet meer zo heel scherp. Ze woont nog thuis, maar de thuiszorg moet haar wel elke dag vertellen dat ze moet eten, anders vergeet ze dat. Ze weet niet meer welke dag het is, of hoe laat. Elke keer weer is ze verbaasd dat haar zoons al volwassen zijn, getrouwd zelfs! En waarom is ze dan niet op de bruiloft geweest? Telkens leggen we haar uit dat ze daar wél bij was. “Het is al een tijd geleden, dus dat ben je misschien een beetje vergeten…”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen