Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Sylvia Witteman: “Hele volksstammen trappen in antirimpelcrème afzetterij”

Premium

Sylvia Witteman: “Hele volksstammen trappen in antirimpelcrème afzetterij”

Sylvia Witteman (55) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Iedere week schrijft ze voor Libelle over wat haar bezighoudt. Deze week: rimpels.

“Ik krijg zo’n ouwe rimpelkop”, klaagt mijn moeder regelmatig. “Mens, mág je op jouw leeftijd een ouwe rimpelkop hebben?” antwoord ik dan. Mijn moeder strijdt al haar hele leven tegen rimpels. Ik herinner me haar niet anders dan in de weer met ingewikkelde schoonheidsrituelen, maskertjes, sponsjes, crèmes, lotionnetjes en milkjes, de ene nog duurder dan de andere. Het hielp allemaal niet echt. Ze kreeg tóch rimpels, misschien omdat ze nogal veel rookte. Misschien ook omdat ze, zoals iedereen van haar generatie, graag uren in de zon lag te bakken. Misschien ook omdat dure antirimpelcrèmes nu eenmaal niet helpen. Niet méér dan een goedkoop smeerseltje van een paar euro, in elk geval. “Dat wéét je toch mama, dat het onzin is…”, zeg ik al zo lang ik me kan heugen tegen mijn moeder als ze wéér een ander duur potje of tubetje heeft aangeschaft.

Huismerk

De Consumentenbond heeft het meermaals getest en aangetoond: smeren moet je, maar de beste koop zit in een potje van het huismerk van een goedkope drogist of supermarkt. Voor een paar euro. Iedereen weet dat inmiddels, maar hele volksstammen vrouwen blíjven in die afzetterij trappen:

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen