Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Sylvia Witteman wil haar moeder verrassen met een schoon huis: “Ik pak een prop keukenpapier, maak het nat en veeg de vogelpoep weg. Klaar!”

Premium

Sylvia Witteman wil haar moeder verrassen met een schoon huis: “Ik pak een prop keukenpapier, maak het nat en veeg de vogelpoep weg. Klaar!”

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thuis. De ramen moeten dringend gelapt worden ook. Als ik weer thuis ben, ga ik op zoek naar een schoonmaakster.” Wat een onzin, bedenk ik. Dat kleine flatje? Ik doe het zelf wel even. Ik heb de sleutel, dan kan ik haar verrassen met een schoon huis.

Als ik binnenkom moet ik lachen. Smeerboel? Alles ziet er keurig uit. Niet dat ik verstand heb van schoonmaken. In mijn eigen huis komt elke week de schoonmaakster, met een collega. Samen zijn ze dan een hele ochtend bezig, maar daarna ziet alles er dan ook (heel even) uit om door een ringetje te halen. Alles blinkt, de bedden verschoond, huisgenoot P.’s overhemden gestreken. Een hele klus, maar goed, mijn huis is groot, en vol tieners met moddervoeten. Dat poppenhuisje van mijn alleenwonende moeder is daar níets bij. Een halfuurtje, schat ik.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen