Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Sylvia Witteman: “Hoe kom ik van die lieve, goedbedoelende vrijwilligers af zonder lomp te zijn?”

Premium

Sylvia Witteman: “Hoe kom ik van die lieve, goedbedoelende vrijwilligers af zonder lomp te zijn?”

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar ervaringen met vrijwilligers voor de deur van de Appie. 

Boodschappen doen lijkt de laatste tijd wel steeds meer een parcours met hindernissen te worden, en dan bedoel ik nog niet eens de coronarijen. Nee, het grootste probleem is de ingang van de supermarkt. Ik kom daar vaak, soms wel twee keer op een dag (sta je net te koken, en dan is opeens de boter op, of het zout) maar gelukkig is de supermarkt vlak om de hoek. Ik zou bij wijze van spreken het gas niet eens hoeven uitdraaien.

Bij wijze van spreken, inderdaad. Want daar kom ik toegesneld op de poorten van de Appie, met mijn gedachten alleen maar bij die vergeten zak sla, paprika of Parmezaanse kaas, en hop, ik word zowat beentje gelicht door een beroepshalve glimlachend jongmens m/v dat een prangende vraag voor me heeft, bijvoorbeeld: “Hoe denkt u over homoseksualiteit?” of: “Bent u een beetje klimaatbewust?”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen