Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

10 tips om langer jong te blijven: “50-jarigen die mediteren blijken dezelfde hoeveelheid grijze massa te hebben als 25-jarigen”

Premium

10 tips om langer jong te blijven: “50-jarigen die mediteren blijken dezelfde hoeveelheid grijze massa te hebben als 25-jarigen”

Ook zonder prikken of snijden valt er heel wat te doen om veroudering buiten de deur te houden. Tien slimme tips om langer jong te blijven.

1. Jong denken en voelen

Om met een leuke deur in huis te vallen: wie zich jonger vóelt, ís ook jonger. Dat klinkt gek, maar het is wetenschappelijk aangetoond. Onderzoek laat zien dat de hersenen van mensen die zich jonger voelen minder snel verouderen. Wie zich ondanks het verstrijken der jaren immer 40 voelt, is dus heel gezond. Dit is ook aan te leren. Door positief te blijven en door jong te denken en te doen, kan de fysieke en mentale leeftijd daadwerkelijk naar beneden worden gebracht. Dat lukt bijvoorbeeld door gedachten en woorden te beïnvloeden. Door niet te denken: ik ben veel te oud om te gaan hardlopen, maar: ik ben jong, dus ik kan dit. Door die techniek keer op keer toe te passen, ook met mentale uitdagingen, gaan de hersenen het echt geloven.

2. Crèmes die wél werken

Hoeveel anti-agingserums en crèmes met mooie beloftes er ook zijn, er zijn er maar weinig die zorgen dat de huid daadwerkelijk jonger oogt. Toch zijn er stoffen waarvan bewezen is dat ze de ‘tekenen van het ouder worden’ verminderen. Als eerste is dat tretinoïne oftewel vitamine A-zuur. Het verhoogt de collageenproductie, helpt poriën kleiner te maken en bevordert de celvernieuwing. Nu niet meteen naar een drogist of parfumerie rennen, want vitamine A-zuur is alleen op recept verkrijgbaar. Mocht de huisarts geen recept voor een crème willen uitschrijven, dan kan een cosmetisch arts misschien helpen. Let op: in het begin kan de huid rood, gevoelig en schilferig worden. Bouw het gebruik langzaam op, begin bijvoorbeeld met twee keer per week een dun laagje met de laagste dosering (0,02%). Is de huid eenmaal gewend, dan is een iets dikkere laag en hogere concentratie mogelijk.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen