Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Wendy (39) liet haar borsten vergroten: “Na de berichten over lekkende implantaten ben ik wel bang geworden”

Premium

Wendy (39) liet haar borsten vergroten: “Na de berichten over lekkende implantaten ben ik wel bang geworden”

De een verlangt naar een goedgevulde bh, de ander baalt juist van haar grote borsten. Voor een paar duizend euro kun je je de ideale cupmaat laten aanmeten. Maar hoe veilig is zo’n operatie eigenlijk? Wanneer wordt die vergoed en waar moet je op letten? Een update.

De vorm of maat heb je, in eerste instantie, niet voor het uitkiezen, evenmin als het moment waarop ze beginnen te groeien, maar dat elke vrouw ze krijgt is iets wat zeker is. Borsten: de enige twee lichaamsdelen die we niet al bij de geboorte hebben, maar die tijdens de puberteit vanuit het niets beginnen te groeien. Borsten intrigeren, worden geassocieerd met vrouwelijkheid en seksualiteit.

Uit onderzoek blijkt dat wanneer mannenogen een afbeelding van een vrouw zien, het niet langer dan tweehonderd milliseconden duurt voordat de blik naar de borsten gaat. Borsten veranderen gedurende een vrouwenleven ook van rol. Zijn ze er in eerste instantie vooral voor de mooi en voor de leuk, bij de geboorte van een kind krijgen ze een nieuwe functie. Maar behalve lustobjecten en melkproducenten kunnen borsten helaas ook bronnen van ziekte worden. Er zijn geen andere organen zo gevoelig voor tumoren: maar liefst een kwart van alle tumoren wereldwijd betreft borstkanker.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen