Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Moe, opgejaagd, gestresst? Zo kun je je hormonen naar je eigen hand zetten

Premium

Moe, opgejaagd, gestresst? Zo kun je je hormonen naar je eigen hand zetten

‘Dat zullen de hormonen wel zijn’, verzuchten we vaak als we slecht slapen of een kort lontje hebben. Dat kan best zo zijn, maar gelukkig kunnen we die hormonen toch wel een beetje naar ons hand zetten.

We weten allemaal wat we moeten doen voor een gezond(er) leven: geen of minder alcohol, zorgen voor een gezond vetpercentage en kiezen voor onbewerkte natuurproducten. Irma (54) sliep slecht, had gewrichtspijn en voelde zich moe. “De afgelopen jaren stapelden de klachten zich op. Bovendien werd ik steeds dikker, terwijl ik niet eens zo veel at. Ik had geen idee wat er aan de hand kon zijn. Dit was toch meer dan alleen de overgang? Tot ik een voor mij confronterend artikel las over de invloed van je leefstijl op je hormonen. Ik had inderdaad veel stress, en misschien kon ik ook wel iets gezonder eten…”
Hormoonexperts zijn het erover eens: verschillende klachten en kwalen kunnen het gevolg zijn van hormonen die uit balans zijn. Bij een hormonale disbalans maakt het lichaam te weinig of juist te veel van bepaalde hormonen aan met alle gevolgen van dien, zoals hoofdpijn, een kort lontje, aankomen en een opgejaagd gevoel.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen