Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Irma’s zoon gaat naar een particuliere vmbo: “Hij is nu weer gelukkig, daar gaat het om”

Premium

Irma’s zoon gaat naar een particuliere vmbo: “Hij is nu weer gelukkig, daar gaat het om”

Doodongelukkig was de zoon van Irma (45) op de grote vmbo-school waar hij heen ging. Na lang wikken en wegen kozen Irma en haar man voor particulier onderwijs, ondanks de hoge kosten. “Bob is nu weer gelukkig, daar gaat het om.”

Er komen steeds meer particuliere scholen in Nederland. Omdat ze niet gesubsidieerd worden en de klassen klein zijn, is het schoolgeld een stuk hoger dan in het reguliere onderwijs. Prijzen van verschillende articuliere scholen in Nederland variëren onderling.

“Bob is een jongen met een zacht en gevoelig karakter. Niet het type leerling dat tijdens de les ongein uithaalt of zit te keten. Hij is iemand die ergens ver van tevoren over nadenkt – zo was hij al op de basisschool. Toen hij in groep 8 zat en een middelbare school uit moest kiezen, had hij daar een duidelijk idee over: Bob wilde niet hier in het dorp naar school en koos daarom als een van de weinigen voor een school in de stad, omdat dit hem meer aansprak. Voor mij was het niet moeilijk om hem in die beslissing te steunen en hem los te laten. Hij moest dagelijks een uur heen en weer reizen met de bus, maar dat is Bob wel toevertrouwd. Het belangrijkste was dat hij met plezier naar school toe zou gaan.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen