Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Ziek van het beeldscherm? Dit kun je er aan doen (óók als je thuiswerkt!)

Premium

Ziek van het beeldscherm? Dit kun je er aan doen (óók als je thuiswerkt!)

Frozen shoulders, nekpijn, brandende ogen… en dat allemaal door die beeldschermen. Laptop of smartphone, we kunnen niet meer zonder. Gelukkig kunnen we wél de schade beperken.

Het heet officieel geen RSI meer, maar KANS: Klachten Armen, Nek en/of Schouders. De oorzaken zijn hetzelfde, namelijk een verkeerde houding en stress. “Met te weinig beweegpauzes tussendoor”, vult Aidan Harrison, therapeut bij Envision Fysio, aan. “Veel mensen werken achter elkaar door en ploffen ’s avonds op de bank met telefoon of iPad, waardoor hun spieren nog steeds niet ontspannen. Daar is het menselijk lichaam niet op gebouwd.” De een is er gevoeliger voor dan de ander, weet collega Jitta van der Laan. “Maar wie ook na werktijd te weinig beweegt, krijgt vroeg of laat klachten.”

Sinds we massaal thuis werken, hebben fysiotherapeuten het drukker dan ooit. Want die verstelbare stoel en dat sta-zitbureau van kantoor hebben we thuis niet: daar werken we vaak op een laptop aan de keukentafel. Tel daar de stress van aandachtvragende kinderen en een beeldbellende partner bij op, en je voelt je spieren verkrampen.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen