Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Berend (59) had een laag testosterongehalte: “Aan sex moest ik al helemaal niet denken”

Premium

Berend (59) had een laag testosterongehalte: “Aan sex moest ik al helemaal niet denken”

Niet alleen vrouwen, ook mannen kunnen fysieke en mentale klachten krijgen door een tekort aan hormonen. Een laag testosterongehalte zorgde bij Berend voor veel problemen: “Ik dacht dat ik een midlifecrisis had.”

“Lusteloos, moe en uitgeblust. Dat was hoe ik me vier jaar geleden voelde”, vertelt Berend (59). “Ik zat voornamelijk op de bank, naar m’n telefoon te staren. Mijn vrouw ging na een paar maanden denken dat ik een ander had. In een jaar tijd was ik tien kilo zwaarder geworden. Sporten deed ik nog, maar zonder dat ik er lol in had. Eigenlijk had ik nergens meer zin in. Aan sex moest ik al helemaal niet denken. Al met al was ik totaal mezelf niet meer. Mijn vrouw en ik dachten allebei dat ik een soort midlifecrisis had.”

Mannelijk hypogonadisme

Op aandringen van zijn vrouw ging Berend naar de huisarts. “De dokter wist dat ik in 2001 was gescheiden en daarna enorm hard had gewerkt. Daarom dacht ze aanvankelijk aan een terugslag van die turbulente periode. Maar toen ze doorvroeg naar mijn klachten en ook hoorde dat ons seksleven op een nulpunt was beland, stuurde ze me door naar de uroloog. Die wist vrij snel wat er aan de hand was: mannelijk hypogonadisme.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen