Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

Premium

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze zichzelf niet aantrekkelijk genoeg vond – ze is tevreden over haar uiterlijk – maar omdat ze genoeg had van haar ‘norse’ blik.

Kleine ingreep

“Het viel me vroeger al op bij mijn moeder, dat ze vaak zo’n bozige uitstraling had. En hoe ouder ik werd en hoe meer ik op haar begon te lijken, hoe meer ik zag waardoor het kwam. In mijn familie hebben we allemaal nogal wat vet boven onze ogen, waardoor oogleden bijna wegvallen. Ik heb bijvoorbeeld nooit oogschaduw gebruikt, omdat je mijn oogleden gewoon niet zag.” Toen ze na wat googelen ontdekte dat het liften van bovenste oogleden door het overtollige vet te verwijderen maar een relatief kleine ingreep bleek te zijn, besloot ze een afspraak bij een plastisch chirurg te maken. “Na een eerste consult planden we de ingreep in, die alles bij elkaar nog geen uur heeft geduurd.” Twee maanden nadat Sarah de correctie had laten doen, volgde haar moeder haar voorbeeld. We zijn allebei zo blij met het resultaat. ‘Jee mam, jij hebt zeker lekker geslapen vannacht!’, grap ik nu vaak. We kijken allebei zo veel wakkerder en open uit onze ogen.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen