Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Francine vond een middel tegen snurken: “Dit was geen licht geluidje maar een diep ronkend en schurend geknor”

Premium

Francine vond een middel tegen snurken: “Dit was geen licht geluidje maar een diep ronkend en schurend geknor”

Als blijkt dat journaliste Francine Postma haar geliefde bijna elke nacht wakker houdt met haar gesnurk, gaat ze op zoek naar een oplossing. Ze vindt een onverwachte remedie.

“Je snurkt”, zei mijn man op een ochtend bij het ontbijt. “Túúrlijk”, reageerde ik lacherig. Maar hij keek bloedserieus. “Echt waar”, zei hij. “Ik word er wakker van.” “Wat doe jij dan?”, vroeg ik. “Ik geef je een por en dan stopt het… even.” “Hoe vaak gebeurt dat?”, vroeg ik, in de hoop dat het om een uitzondering ging. “Elke nacht…”

Omdat ik het niet kon geloven, vroeg ik mijn man mijn gesnurk op te nemen. De volgende ochtend pakte hij triomfantelijk zijn telefoon: “Luister en huiver.” Wat ik hoorde was geen licht zagend geluidje dat voor schattig kon doorgaan, maar een diep ronkend en schurend geknor. Dat dat weerzinwekkende geluid maakte ík. Volgens mijn man was het al een paar jaar aan de gang. Koortsachtig probeerde ik te bedenken waaraan het kon liggen. Ik heb een lichte vorm van astma en flinke hooikoorts, kwam het daardoor? Sinds een paar jaar slik ik antidepressiva, onder andere om beter te kunnen slapen. En dat werkte. Maar ja, nu dít weer. “Waarom heb je er niet eerder wat van gezegd?”, vroeg ik verwijtend. “Omdat ik er niet echt last van heb”, zei mijn man.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen