
Premium
Je kunt nu onbeperkt alle Libelle Premium-artikelen lezen zonder reclame. Binnen 24 uur ontvang je een bevestigingsmail.
Veel plezier!
Premium
Ben ik wel helemaal gezond? Steeds meer mensen kiezen voor een total bodyscan over de grens voor antwoord op die vraag. Medisch Nederland is minder enthousiast. Hoe zinnig is zo’n lichaams-apk?
Een paar duizend Nederlanders per jaar laten zelf een total bodyscan uitvoeren. Na een dagje (of 2) door de medische molen gehaald te zijn – meestal in Duitsland, want in Nederland is zo’n uitgebreide scan zonder vergunning niet toegestaan – volgt meteen de uitslag van het onderzoek. Klaar. Niks doorverwijzing of wachtlijst, en dat vanaf zo’n 900 euro. Daarna zijn mensen gerustgesteld óf ze kunnen in een aantal gevallen verder met de gestelde diagnose. Want “gelukkig zijn ze er op tijd bij”.
Periodieke geruststelling
Er zijn legio redenen om een total bodyscan te laten doen. Om elke mogelijke aandoening in de kiem te smoren, bijvoorbeeld. Of omdat iemand zich in een regulier ziekenhuis niet ‘gehoord’ voelt, terwijl hij misschien al maanden rondloopt met buikpijn of doodmoe is. En sommige mensen willen gewoon graag periodiek gerustgesteld worden.
Ook zakelijke redenen kunnen een rol spelen, zoals bij Arnoud (52). Hij laat sinds z’n 40ste elke 5 jaar en sinds z’n 50ste elke 2 jaar een total bodyscan uitvoeren. “Ik ben ondernemer en om de continuïteit van mijn bedrijf veilig te stellen, wil ik weten welke gezondheidsrisico’s ik loop. Een afspraak is snel gemaakt, de omgeving is professioneel en positief en de resultaten worden direct na de onderzoeken besproken. Beelden, video’s en verslagen krijg je mee. Ik vind het prettig om inzicht in mijn gezondheid te hebben en wil niet dat er pas wordt ingegrepen als er echt iets mis is.”
Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!
€2,99
per maand
of Inloggen