Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Drie medische experts over de zin en onzin van veel water drinken

Premium

Drie medische experts over de zin en onzin van veel water drinken

We lezen en horen het zo vaak: veel water drinken, minimaal twee liter per dag, zorgt voor een schoon lijf en een stralende huid. Klopt dat wel? Zijn die acht glazen per dag echt noodzakelijk? Drie medisch experts over de zin en onzin van veel water drinken.

De gezondheidsgoeroes en fitgirls kunnen het niet vaak genoeg zeggen: drink water voor een mooie huid en een strak lijf! En liever drie dan twee liter per dag, want dan ben je bovendien snel(ler) je afvalstoffen kwijt. Klinkt mooi, maar klopt niet. Zoveel water drinken is namelijk nergens voor nodig zeggen de (échte!) experts.

Ons topsysteem

Hoe zit dat? Allereerst zoomen we in op het watermanagement van ons lichaam; een ingenieus, zelfregulerend systeem. Ons lichaam bestaat voor ruim zestig procent uit water. “Het is als het ware onze ‘grondstof’, want al onze cellen bevatten water”, vertelt nefroloog (nierarts) Brigit van Jaarsveld van het Amsterdam UMC. Het Voedingscentrum adviseert dan ook dagelijks anderhalf tot twee liter te drinken. Meer is volgens Van Jaarsveld echt niet nodig, want we halen ook zo’n halve liter vocht uit voedsel.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen