Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Waarom zorgen voor jezelf belangrijk is (en niet egoïstisch)

Premium

Waarom zorgen voor jezelf belangrijk is (en niet egoïstisch)

Hoe doen ze dat toch, die vrouwen met nét iets meer salaris, elke week een middag voor zichzelf, een partner die voor hen kookt? Zij beheersen de kunst van zelfzorg. Het goede nieuws: iedereen kan een gezonde egoïst zijn.

Mijn zus is een vrouw die graag voor iedereen klaarstaat. Met bewondering kan ik naar haar kijken als een van haar 3 kinderen weer eens verhuist en zij voor de 17e keer vol overgave staat te boenen, schilderen en koken. Na de foto’s van de chaos in het begin en het geweldige eindresultaat komen vervolgens de apps waarin ze puft: ‘Hè hè, ik ben kapot’, om het een volgende keer gewoon weer te doen. Waarschijnlijk zou het niet eens in haar opkomen om het niet te doen. Zij helpt nou eenmaal graag en is er ook nog eens ontzettend goed in. Ondertussen heb ik in ons gezin de naam altijd mijn snor te drukken. Ik zou niet praktisch zijn ingesteld, voer weinig uit in het huishouden en ben niet zo’n zorgzaam type. Ik zie het zelf natuurlijk anders, en mijn kinderen hoop ik ook, maar er zit waarheid in. Na een etentje of verjaardag bij een ander komt het niet in me op om te helpen opruimen. Omgekeerd verwacht ik dat ook niet van mijn gasten.

Voor mezelf gekozen

Ben ik een egoïst? Nee, dat niet, maar wel heb ik op belangrijke momenten in mijn leven een paar keer heel duidelijk voor mezelf gekozen.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen