Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Van keukentafel tot directiekamer: 10 tips om beter te onderhandelen

Premium

Van keukentafel tot directiekamer: 10 tips om beter te onderhandelen

Veel vrouwen zijn er niet zo goed in om te krijgen wat ze willen. Te voorzichtig, te empathisch, te snel tevreden; dat kan anders. 10 tips om beter te onderhandelen, zowel thuis als op het werk.

Een paar gewetensvragen: wie kookt er meestal? Wie hangt de was op? Wie voelt zich verantwoordelijk voor de (klein)kinderen? Als het om het huishouden en de opvoeding van de kinderen gaat, hebben vrouwen het vaak slecht voor zichzelf geregeld. Nederlandse vrouwen spenderen dagelijks 4 uur en 14 minuten aan onbetaald huishoudelijk werk, blijkt uit cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Mannen zijn daar dagelijks 2 uur en 25 minuten mee bezig.

Wie dit wil veranderen, moet de onderhandelingen openen. Daar blijken vrouwen niet zo goed in te zijn, en op het werk gaat het al niet veel beter. In Nederland verdient een vrouw in het bedrijfsleven gemiddeld 7% minder dan een man die hetzelfde werk doet, en bij de overheid 5%. Tijd om te onderhandelen – het kan een gelukkigere relatie, meer waardering en een hoger salaris opleveren. Zo doe je dat.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen