Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

In 5 stappen een leven zonder gedoe maar vol geluk

Premium

In 5 stappen een leven zonder gedoe maar vol geluk

Als iets anders gaat dan verwacht, is onze eerste reactie vaak boosheid. Psycholoog Anne de Jong schreef in haar boek De Geluksroute hoe het anders kan – en blijkt daar zelf ook nog van te kunnen leren.

Het is vrijdagavond en mijn dag kan eigenlijk al niet meer stuk. Eerder vandaag heb ik een superleuk gesprek gehad met een nieuwe klant, het is de grootste opdracht die we dit jaar hebben binnengesleept. Vrijdag is verder de vaste avond met mijn vriend: samen op de bank met onze favoriete tv-serie, een schaal sushi en een fles Grüner Veltliner, onze favoriete witte wijn. Ik kan niet wachten om hem te vertellen over mijn dag. Als ik de deur opendoe, bots ik bijna tegen hem op. Hij heeft zijn jas aan, sleutels in de ene hand en een sporttas in de andere: “David belde net, er is ineens een baan vrijgekomen bij Squash City en ik dacht: vooruit, wel even lekker, een uurtje zweten. Ik blijf niet hangen, ik kom meteen na het squashen terug, schatje.” Hij geeft me een kus en loopt langs me de deur uit. Ik blijf verstijfd achter in de hal, de fles wijn in mijn hand. Tien minuten later heb ik mijn laarzen in een hoek geslingerd, een blik tomatensoep opgewarmd en druk ik net iets te agressief de afstandsbediening in. Ik kijk naar een of ander stom programma op tv. In mijn eentje.

Om half negen hoor ik de sleutels in het slot. Daar zal je ’m hebben. Mijn vriend, zijn haren nog nat van het douchen, gooit zijn sporttas in de hoek, steekt zijn handen in de lucht en roept: “3-2!” Opgewonden begint hij te vertellen hoe hij een achterstand heeft weten om te buigen, en dat het nog heel spannend werd in de laatste game. Van puur enthousiasme krijg ik een zoen op mijn voorhoofd. Ik draai mijn hoofd naar de tv en doe alsof ik niks wil missen van het programma. Daarna sta ik op met de bitse mededeling dat ik nog even moet werken.

“O”, zegt mijn vriend. “Dan had ik nog wel een biertje kunnen drinken met David.”

Dat maakt me nog chagrijniger. Mokkend staar ik even later naar de cursor op het scherm van mijn laptop. Wat een flauwekul. Natuurlijk hoef ik niet te werken. Dan besef ik dat ik zojuist de afslag naar de ongeluksroute heb genomen.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen