Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

5 vrouwen over hun sieraad: “De ring is een belofte aan mijzelf”

Premium

5 vrouwen over hun sieraad: “De ring is een belofte aan mijzelf”

Dierbare sieraden herinneren ons vaak aan bijzondere momenten, maar bovenal aan geliefden. Daar kunnen deze vrouwen over meepraten. “Als ik een moeilijk moment heb, raak ik mijn kettinkje aan.”

Dorette (50)

Dorette de Gier (50) draagt een witgouden ring waarin haar naam is gelaserd.

“12 jaar geleden bevond ik me op een moeilijk punt in mijn leven. Ik zat in een relatie waarin ik mezelf te veel had verloren. Toen we gingen samenwonen, kwam ik erachter dat mijn partner schulden had. Geen moment had ik eraan gedacht hem te vragen naar zijn financiële situatie, hij had immers een goede baan als ICT’er. Ik was ook nog zo gek hem te helpen met afbetalen. Daarnaast zorgde ik alleen voor mijn opgroeiende dochter én kwam ik erachter dat ik een chronische ziekte had. Ik moest aan mezelf gaan denken, dat was me wel duidelijk. Daarvoor had ik een steuntje in mijn rug nodig. Dat werd deze ring.

Ik hem liggen in de etalage van een juwelier, weliswaar met een andere naam, maar ik vond hem zó mooi, ik wilde hem per se hebben. De 800 euro die hij kostte, was een rib uit mijn lijf maar ik was op slag verliefd door op de vorm, de symboliek en het prachtige witgoud. Ik heb de ring gekocht als geheugensteuntje: Dorette, jij en niemand anders hoort boven aan jouw lijstje te staan.

Omdat ik de gewoonte heb in relaties te belanden waarin er veel van mijn energie wordt gevergd, moet ik oppassen dat ik mezelf niet voorbijloop. Als ik merk dat het weer eens zo ver is, haal ik de ring uit het doosje en doe ik hem aan mijn linkerhand. Zo zie ik de ring bij alles wat ik met mijn handen doe, de hele dag door. De ring geeft me kracht en maakt me sterk. Hij herinnert me aan mijn belofte aan mezelf, aan mijn hoogste prioriteit: ik.”

Barbara (48)

Barbara Schneemann (48) draagt een ketting met – als je goed kijkt – de letter J.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen