Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

50-plussers aannemen? Ja, natuurlijk!

Premium

50-plussers aannemen? Ja, natuurlijk!

Krijgen 50-plussers met hun energie, werklust en levenservaring dan nu eindelijk de erkenning die ze verdienen? De arbeidsmarkt trekt immers aan en volgens de laatste CBS-cijfers daalt de werkloosheid onder 50’ers. “Geen leeftijd op het cv? Juist wel!”

Eerst even wat cijfers
Het staat al jaren hoog op de politieke agenda: de arbeidsparticipatie van 50-plussers. Dramatische berichten lazen we, over langdurige werkloosheid, leeftijdsdiscriminatie en mislukte omscholingspogingen. Reken daar de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd bij en tel uit je verlies.

Maar nu is er dus ook goed nieuws: volgens de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek neemt het aantal vacatures toe en daalt de werkloosheid. Ook 50-plussers profiteren van de krappe arbeidsmarkt en de aantrekkelijke economie en kwamen uiteindelijk net zo vaak uit de WW als twintigers en 30’ers met die uitkering, bleek uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Vorig jaar kwam 70 procent van de ouderen binnen een maand na afloop van hun WW weer aan een baan, bijna 10 procent meer dan 2 jaar daarvoor.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen