Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

60+ is het nieuwe fabulous: 3 bn’ers over deze nieuwe levensfase

Premium

60+ is het nieuwe fabulous: 3 bn’ers over deze nieuwe levensfase

Jarenlang lijkt het iets in een ander sterrenstelsel, die grote 6.0. Maar dan is het ineens zover. Janny van der Heijden, Marian Mudder en Liddie Austin over hun nieuwe levensfase, die enerzijds veel en anderzijds niets heeft veranderd.

Janny van der Heijden (65)

Culinair journalist en Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden (65) flirt als de beste, zingt schaamteloos mee in de auto en trekt een sprintje om de trein te halen. Haar voorbeeld: haar 90-jarige tante.

Zo veel te ontdekken

Toen mijn moeder – net als ik nu – 65 werd, was ik bijna 25 en kreeg ik mijn eerste kind. We scheelden bijna 40 jaar. Maar nooit heb ik het gevoel gehad dat mijn moeder ‘ouder’ was dan de veel jongere moeders van mijn vriendinnetjes. Mijn moeder kon beter ‘ballen’ met 4 ballen, iets wat mij nooit lukte. Ze schaamde zich niet om mee te doen met touwtjespringen en ‘elastieken’, en kon hard meelachen om flauwe kindergrapjes. Geregeld zei ze: “Ik voel mijn leeftijd helemaal niet. Ik ben nog dezelfde als toen ik 18 of 35 was.” Ja, maar je bént het wel, dacht ik dan. 65.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen