Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Leven op bijstandsniveau: “Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat de kinderen er niets van merken”

Premium

Leven op bijstandsniveau: “Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat de kinderen er niets van merken”

Miranda (45) is getrouwd met Caspar en moeder van Herman en Kees en van 2 bonuskinderen van 16 en 17 jaar die bij hun moeder wonen. Sinds 3 jaar leeft ze met haar gezin op bijstandsniveau.

“Paniek of schaamte heb ik niet gevoeld, toen de winkel van mijn man failliet ging. Misschien speelde onbewust mee dat ik al eens eerder opnieuw ben begonnen, toen de relatie met mijn ex stukliep en we ons lunchcafé opdoekten. En dit faillissement hing al een tijd in de lucht, wat natuurlijk stress gaf. Ineens eiste de bank een lening op omdat de Europese regelgeving veranderde, en daardoor kwam de zaak in de problemen. Heel frustrerend, juist omdat we op de goede weg waren. Ook was het pijnlijk om de deuren van het familiebedrijf te moeten sluiten, vooral voor Caspar.
Daarna kregen we veel stress omdat de belastingdienst twee jaar lang een enorm bedrag opeiste, terwijl daar al een regeling voor was getroffen. Er werd zelfs gedreigd het bedrag in de toekomst van Caspars’ AOW in te houden. Daar lag ik wakker van. Ik kon niet meer bellen met de belastingdienst zonder in tranen uit te barsten.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen