Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Deze vakantie veranderde mijn leven: ‘Aan het zwembad wist ik ineens: het is afgelopen tussen ons’

Premium

Deze vakantie veranderde mijn leven: ‘Aan het zwembad wist ik ineens:  het is afgelopen tussen ons’

Op een berg, aan het zwembad, met je voeten in zee, op de camping: op een moment dat deze mensen het niet verwachtten, nam hun leven een nieuwe wending. Verhalen over verlies, hoop en liefde. 

Roos Elkerbout (47, journalist bij een regionale televisiezender) was 15 jaar toen ze op vakantie in Engeland vreselijk nieuws kreeg.
“Ik maakte met mijn moeder een rondreis door Kent. Mijn vader moest voor zijn werk eerst naar Frankrijk en zou ons later, na een korte stop in Nederland, treffen in Londen. We hadden nog geen mobiele telefoons, maar belden hem iedere avond uit ons hotel. Op een avond kregen we hem niet te pakken. Uiteindelijk belde mijn moeder zijn kantoor. Daar bleek iedereen zich verzameld te hebben omdat mijn vader in het vliegtuig van Parijs naar Amsterdam een hartaanval had gekregen. Hij lag in het ziekenhuis. Aan mijn moeders stem en ademhaling hoorde ik dat er iets vreselijks aan de hand was, maar ik wilde het niet weten en sloot mezelf op in de badkamer met handdoeken tegen mijn oren. Op het moment dat ik die badkamer weer uit kwam, liet ik mijn jeugd daar achter. Het voelde alsof ik in een klap volwassen was. Zo snel mogelijk gingen we terug naar Nederland om mijn vader te zien. Maar toen hij een paar dagen daarna nog een hartaanval kreeg, overleed hij. Hij was pas 46 jaar. Ik moest afscheid nemen van mijn gezellige, charismatische vader die altijd spelletjes met me deed. Hierdoor weet ik dat het leven soms anders loopt dan je denkt of hoopt. Ook heb ik nog altijd heimwee als ik op vakantie ga. Misschien wel door deze gebeurtenis.” 

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen