Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dagboek van Caroline die zo duurzaam mogelijk probeert te doen: “Ik tel 15 plastic flacons in de douche”

Premium

Dagboek van Caroline die zo duurzaam mogelijk probeert te doen: “Ik tel 15 plastic flacons in de douche”

Geïnspireerd door de jonge klimaatactivist Greta Thunberg is Libelle’s Caroline Griep om: ze wil zich serieus inzetten voor een beter milieu. Kort douchen, geen vlees, nóg minder autorijden. Maar hond Ceesje blijft. Dus.

Laat ik maar meteen toegeven dat ik nooit écht milieubewust ben geweest. Natuurlijk scheidde ik mijn afval en deed ik de verwarming en het licht uit als ik wegging, maar het was allemaal half werk. Tot mij vorig jaar duidelijk werd dat de noodzaak om groener te leven groter was dan ik besefte.

In eerste instantie begreep ik alle belangstelling voor de piepjonge klimaatactiviste Greta Thunberg niet zo goed. Tot haar boodschap tot me doordrong: ‘Red onze planeet, NU!’ Gebaseerd op puur wetenschappelijke feiten staat die namelijk als een huis. Ze krijgt niet voor niets wereldwijd massa’s bezorgde mensen op de been. Ook de 82-jarige Jane Fonda inspireerde me toen zij naar Washington verhuisde om er elke week op de trappen van het Capitool te kunnen protesteren in haar rode jas, naar eigen zeggen ‘het laatste kledingstuk dat ze in haar leven heeft gekocht’. Dus neem ik mijn dagelijkse leven nu onder de loep en probeer het te verbeteren waar dat kan om mijn ecologische voetafdruk kleiner te maken. Volgens mijn dochter ben ik inmiddels vrij woke, wat zoiets betekent als: wakker én betrokken. Dat beschouw ik als een compliment.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen