Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Jannie: “Door de overwaarde van mijn huis, kon ik een wereldreis maken”

Premium

Jannie: “Door de overwaarde van mijn huis, kon ik een wereldreis maken”

Iedereen droomt weleens van een sabbatical, een wereldreis of een leven waarin je minder op de centen hoeft te letten. Maar hoe ga je dat betalen? De overwaarde op je huis kán de oplossing zijn. Jannie, Aukje en Els deden dit.

Hoe je dit precies doet? Je leest het hier >

Jannie: “Door die overwaarde kon ik een wereldreis maken”

Jannie Post (37) maakte een wereldreis en werd zzp’er van de overwaarde. “In 2013, toen de markt op zijn dieptepunt was, kocht ik voor zo’n 130.000 euro een appartementje in Amsterdam-Oost. Vier jaar later kon ik het voor 95.000 euro meer verkopen. Echt idioot veel geld en daardoor kreeg ik de kans om te doen wat ik het liefst wilde: een wereldreis maken. Ik zegde mijn vaste baan als marketeer bij een theaterbedrijf op, verkocht mijn huis en gaf al mijn spullen aan een vluchtelingengezin. De enige spullen die ik nog had, zaten in mijn rugzak. Met twee vriendinnen pakte ik de Trans Mongolië Express en daarna reisde ik alleen verder door onder meer Japan, Maleisië, Australië en Nieuw-Zeeland. Na tien maanden begon ik weer naar Nederland te verlangen. Ik besloot het restant van het geld te gebruiken om zelfstandige te worden, een andere toekomstdroom. Maar eerst deed ik de laatste weken van mijn verblijf in Nieuw-Zeeland alles wat ik maar wilde: van een helikoptervlucht maken tot zwemmen met dolfijnen. De wereldreis kostte me ongeveer 35.000 euro.

Inmiddels woon ik in een appartement in Utrecht. Met het geld dat over was, kon ik een eigen zaak opbouwen. Ik werk nog steeds in dezelfde branche, maar heb veel meer vrijheid om mijn eigen tijd in te delen. Vorige zomer ben ik nog een paar weken teruggegaan naar Australië.”

Aukje: “Ik help mijn dochter en die nieuwe hypotheek is ook voor mij gunstig” 

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen