Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zo word je succesvol op social media; 4 vrouwen over hun succes

Premium

Zo word je succesvol op social media; 4 vrouwen over hun succes

Wie een missie heeft of de publieke opinie wil beïnvloeden, kan niet zonder de inzet van sociale media. Op welke platforms en hoe profileer je jezelf professioneel voor de goede zaak?

Er zijn vrouwen die zichzelf bewonderenswaardig goed neerzetten op sociale media. Ze maken zich druk over een herkenbaar onderwerp, hebben een duidelijke mening en schrijven of vloggen daar helder en verstandig over. Het zijn vrouwen die de leiding durven te nemen.

Een voorbeeld is columnist en schrijfster Marianne Zwagerman, die op Twitter ruim 45 duizend volgers heeft. Het eerste onderwerp waarmee ze de aandacht trok, was ambitie. Ze vond dat vrouwen best wat ambitieuzer mochten zijn. Vorig jaar vielen haar blogs en tweets op over de in haar ogen kwetsende term ‘lager opgeleid’.

Ook Tineke Ceelen, sinds 2003 directeur van Stichting Vluchteling, maakt slim gebruik van sociale media. Op Twitter doet zij kort en krachtig verslag van haar reizen langs rampgebieden overal ter wereld. 12 duizend volgers op Twitter lijkt misschien niet eens zo veel, maar het gaat hier wel om invloedrijke politici en opiniemakers.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen