Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Barbara’s dochter overleefde de terroristische aanslag in Utrecht: “Mam, ik word beschoten!”

Premium

Barbara’s dochter overleefde de terroristische aanslag in Utrecht: “Mam, ik word beschoten!”

Vandaag is het een jaar geleden dat Gökment T. een aanslag pleegde op een tram. Barbara’s dochter zat in de Utrechtse tram op 18 maart 2019. “Laat haar nog leven, ging steeds maar door mijn hoofd.”

“De doffe knallen uit het pistool. Het schokkende ademen van de mensen die waren neerschoten. De doodsangst en de paniek. Mijn dochter Eva hoort en voelt het nog elke dag. Zij zat achter in de tram toen die man begon te schieten. Haar ziel is diep geraakt. Als ze uit een auto stapt, kijkt ze eerst 10 keer om zich heen. Als ze op stap is, belt ze me op omdat ze het te druk vindt. Al die vreemde mensen, het maakt haar bang.

Ze zou aan een opleiding beginnen en was er klaar voor om uit huis te gaan, maar nu niet meer. Ze slaapt met het licht aan. Die man heeft haar toekomst weggenomen. Gewoon door in het wilde weg in een tram om zich heen te gaan schieten. Ik zal er alles aan doen om haar die toekomst terug te geven. Ik wil dat het weer goed met haar gaat.”

Overal ambulances

“4 jaar geleden stopte ik met werken, omdat ik er voor mijn kinderen wilde zijn. Ik wil ze zo goed mogelijk op de rit zetten, zodat ze een fijne en stabiele toekomst tegemoet zouden gaan. En toen werd het maandag 18 maart. Ik ben op bezoek bij vrienden in Utrecht als Eva me belt. Ik had haar die ochtend al eerder aan de lijn gehad; ze heeft toetsweek en is om kwart over 9 al klaar met de eerste toets. ‘Ga lekker naar Utrecht, gezellig met je vriendje wat eten’, zei ik tegen haar. Ze had nog gerend om de tram te halen. Ik denk dat ze inmiddels in de tram zit, maar als ik opneem, hoor ik haar gillen:‘Mam! Ik word beschoten!’

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen