Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Janneke (41) viel 52 kilo af in een jaar: “Als motivatie maak ik elke maand een foto in ondergoed”

Premium

Janneke (41) viel 52 kilo af in een jaar: “Als motivatie maak ik elke maand een foto in ondergoed”

Hoe je gezond en blijvend gewicht verliest, daarover lopen de meningen uiteen. Janneke van den Berg (41) volgde haar eigen weg en rekende voorgoed af met haar overtollige kilo’s. Door gezond te eten en te sporten met een personal trainer ging ze in een jaar tijd van 116 naar 64 kilo .

“Mensen die me een jaar niet hebben gezien, lopen me zo voorbij op straat. Ik moet zelf ook nog steeds wennen aan de vrouw in de spiegel. Ben ík dat? In ruim een jaar tijd ben ik tweeënvijftig kilo afgevallen. Vlak voor mijn veertigste verjaardag ging de knop om, opeens was ik er écht klaar mee. Dit kan zo niet langer, dacht ik. Is dit het voorbeeld dat ik mijn kinderen wil geven?

Personal trainer

Ik ben nooit dun geweest, maar na mijn zwangerschappen ging het mis. Elk jaar bleven er wat kilo’s plakken. Ik probeerde van alles – Weight Watchers, komkommerpillen, intermittent fasting – maar aan het eind van de rit was ik steevast zwaarder dan ervoor. Vorig jaar tipte iemand me over een nieuwe sportschool met personal training, een dorp verderop.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen