Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dit gebeurt er met je hersenen als je financiële problemen hebt

Premium

Dit gebeurt er met je hersenen als je financiële problemen hebt

Een te kleine portemonnee zorgt voor chronische stress. En laat dat nou net níet helpen om uit de schulden te komen. Het is tijd voor praktische hulp, vinden diverse onderzoekers en het Nibud.

Geen geld voor nieuwe schoenen, laat staan voor een vakantie. En wat als de wasmachine kapotgaat? In Nederland leeft 8,2 procent van de bevolking onder de armoedegrens. Weinig te besteden hebben, heeft invloed op het brein en zorgt voor chronische stress. Carla (52) kan daarover meepraten.

“Ik ben mezelf niet meer”
Door het faillissement van hun bedrijf ontstonden er grote schulden: “Ik heb zo veel geldzorgen dat ik gewoon niet meer helder kan nadenken. Laat staan een uitweg verzinnen. Ik ben mezelf niet meer; ik ben kortaf tegen de kinderen en mijn relatie lijdt eronder. Ik was al nooit een big spender, maar nu is álles te duur. Sportschool? Past niet in het budget. Verse groente? Vaak duurder dan uit een potje. En aan het eind van de week eten we aardappels met appelmoes en een gehaktbal. Vakantie zit er niet in, terwijl we dat eigenlijk zo hard nodig hebben.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen