Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Deze 5 vrouwen leven duurzaam en delen hun tips

Premium

Deze 5 vrouwen leven duurzaam en delen hun tips

Natuurlijk doen we ons best om de aarde te beschermen, zodat ook de generaties na ons plezier hebben van deze planeet. Door wat duurzamer te leven, bijvoorbeeld. Marije, Marjolein, Erica, Map en Marieke zijn al heel groen, eh… goed bezig!

Marije Douma (39)

“Ik help vrouwen meer uit hun garderobe te halen”

Marije Douma (39) runt tweedehands kinderkledingwinkel RecycleKid. Ze geeft ook mini-kledingcursussen aan vrouwen die worstelen met hun kleedstijl.
“Meer halen uit wat je hebt: dat is mijn motto. Het is toepasbaar op zowat alles in het leven. We kopen veel te veel. Spullen, prullen, maar vooral kleding. En we gooien te veel weg. Zelf draag ik al jaren tweedehands kleding en in 2017 stopte ik met vlees eten. Sinds een halfjaar eet ik ook veganistisch en vliegen doe ik uit principe niet meer. Natuurlijk moeten mensen zelf weten hoe ze hun leven inrichten. Daarom wil ik inspireren, niet voorschrijven. Want duurzamer leven moet niet vervelend worden. Ik help vrouwen meer te halen uit hun bestaande garderobe. Ze weten vaak niet goed wat hen wel en niet staat en hoe ze items moeten combineren. Ik kijk met behulp van foto’s naar hun garderobe en leer ze items op een andere manier combineren. Ook geef ik tips hoe het met de hulp van de kleermaker een nieuw kledingstuk kan worden. Mijn droom? Dat we ons bewust worden van de impact van ons consumptiegedrag. Realiseer je dat grondstoffen iets waard zijn. Doe iets pas weg als het niet meer te repareren is. En besef dat je het milieu extra belast als je online schoenen koopt in verschillende maten en de maat die niet past retourneert.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen