Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De partner van Marina overleed onverwachts en niets was geregeld: “Een erfenis regelen is topsport”

Premium

De partner van Marina overleed onverwachts en niets was geregeld: “Een erfenis regelen is topsport”

Totaal onverwacht overleed Bertus, de levenspartner van Marina Milenković (52). Helaas was er niets op papier gezet over de erfenis en belandde ze, als executeur en voogd van zijn kinderen, in een web van financiële rompslomp. Om anderen te helpen alles te regelen wanneer een geliefde is overleden, schreef ze het boek Wat laat ik na?
“Ik heb nog nooit zo’n passionele relatie gehad als met Bertus. Bij ons draaide alles om gevoel en emotie. Het was een charismatische man, een podiumbeest en muziekvirtuoos die drie instrumenten speelde en zijn geld verdiende bij het harmonieorkest van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Onze eerste date was via een datingbureau. We schudden elkaar de hand en er was vuurwerk – ondanks onze totaal verschillende karakters: hij was creatief en chaotisch, ik zakelijk en gestructureerd. Maar we hadden veel meegemaakt en raakten niet uitgepraat. Als het aan hem lag, sprongen we meteen in het diepe. Samenwonen, trouwen, alles erop en eraan. Dat wilde ik niet. Ik had een goede baan bij de Raad van State, een eigen bedrijf en woonde in Den Haag. Hij had net zijn vrouw verloren aan kanker en zijn leven stond op zijn kop. Eerlijk gezegd had ik weinig zin om de rol van zijn net overleden vrouw over te nemen. Ik wilde dat hij eerst zijn verantwoordelijkheid nam voor zijn kinderen en zijn leven. Daarnaast zag ik mezelf als stadsmens niet in zijn huis wonen aan een doodlopende straat in een dorp midden in de polder met nog geen 2500 inwoners. Dat latten beviel me prima.”

112 bellen

“Acht jaar lang pendelden we heen en weer tussen mijn stad en zijn dorp. Onze relatie was intens. Ik bracht wat meer structuur aan in zijn leven en hij leerde mij muziek anders te beleven. Hij hield van grappen maken en kon – ook op de meest bittere momenten van het leven – mij aan het lachen te maken. We waren een bijzonder stel. Tot die ene dinsdag in oktober 2012 alles veranderde.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen