Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Waarom een fout maken niet het einde van de wereld is

Premium

Waarom een fout maken niet het einde van de wereld is

Helaas, uitglijders maken we vaker dan ons lief is. Gaat het om een grote fout, dan mag de aarde ons verzwelgen – graag zelf. Maar a. dat gebeurt niet en b. het helpt niet. De fout erkennen helpt wél, weet journalist Miloe van Beek.

Ik denk dat ik 3 kwartier rondjes door mijn werkkamer heb gelopen voor ik eindelijk het nummer in durfde te toetsen. Het duurde nog eens een kwartier tot mijn vinger op het telefoontje drukte en hij overging. Mijn hart bonkte zo hard dat ik vermoedde dat ze het aan de andere kant van de lijn kon horen. Al ijsberend had ik tientallen keren gerepeteerd wat ik ging zeggen, hoe ik de fout kon uitleggen.

Een uur eerder had ze mij gebeld. Boos. Want er stond een fout in het artikel waarvoor ik haar had geïnterviewd. “Mijn vader is helemaal niet overleden en dat staat er wel, zwart op wit!”, zei ze verontwaardigd.

Mijn hartslag schoot direct omhoog. “Dat is inderdaad heel gek”, antwoordde ik nerveus terwijl ik koortsachtig terugdacht aan het interview. “Je hebt me verteld dat jij en je vader samen het familiebedrijf runnen. Er is vast iets geks gebeurd nadat ik het verhaal heb ingeleverd. Ik ga het uitzoeken.”

Toen ik ophing, was ik mijn eigen verklaring gaan geloven en zocht vol vertrouwen in de verzonden items van mijn mailbox naar het verhaal. Ik opende het document en daar stond tot mijn grote schrik zwart op wit: ‘Toen mijn vader overleed, nam ik het familiebedrijf over.’

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen