Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De kunst van een goed gesprek: “Vaak praten we langs elkaar heen, zonder echt te luisteren naar de ander”

Premium

De kunst van een goed gesprek: “Vaak praten we langs elkaar heen, zonder echt te luisteren naar de ander”

We praten heel wat af, toch hebben we zelden gesprekken die daadwerkelijk tot meer begrip en verbinding leiden. Waar gaat het mis? En vooral: hoe kan het beter?

“De arts zei gisteren dat mijn moeder echt hulp nodig zal hebben als ze uit het ziekenhuis komt”, vertelt Annelies een vriendin met tranen in haar ogen. “Heb je er al aan gedacht een verpleegster in te huren? De vrouw die wij voor mijn vader hadden was heel goed”, reageert die, waarop Annelies haar verdriet voor nu maar even opzijzet.

“Hoe was jullie vakantie?” vraagt de collega van Marja de eerste dag terug op het werk. “Ontzettend leuk”, begint Marja te vertellen. “Ik wist niet dat Duitsland zo mooi was. We waren in…” Maar voordat ze haar zin kan afmaken, onderbreekt de collega haar: “Duitsland is hartstikke mooi! Ik was er vorig jaar, in het Zwarte Woud, om te wandelen. Het weer zat niet helemaal mee, toch hebben we een paar prachtige tochten kunnen maken. Jaap wilde er dit jaar weer heen, alleen wilde ik per se naar de zon”, hoort Marja de collega verplicht aan terwijl ze haar computer maar alvast aanzet.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen