Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Hypnose als wondermiddel: “Ik was superontspannen, maar wist wat er gebeurde”

Premium

Hypnose als wondermiddel: “Ik was superontspannen, maar wist wat er gebeurde”

Hypnosetherapie zou helpen om van stress, angst en onzekerheid af te komen, en zelfs van overtollige kilo’s en verslaving. Werkt het echt? En hóe werkt het dan?

“Goedenavond dames en heren,” kondigt de presentator aan, “welkom bij de Rasti Rostelli-show, vol spanning en sensatie! Je verstand zal weigeren te accepteren wat je eigen ogen zien. Er zijn dingen tussen hemel en aarde die we met ons normale menselijke verstand niet kunnen verklaren.” Als de beroemde hypnotiseur vervolgens het podium betreedt, laat hij mensen uit het publiek onder hypnose geloven dat citroenen perziken zijn (en dat ze dus vooral lekker een hap moeten nemen) of dat ze poedelnaakt voor een volle zaal staan (waarop ze panisch hun geslachtsdelen bedekken). En zo bleven we sinds de jaren tachtig en negentig achter met het idee dat hypnose iets ongrijpbaars is waardoor we de controle verliezen en onszelf voor gek zetten.

Twee werelden

Toch heeft Suzanne (45) een heel andere ervaring. Want tijdens de twee hypnosessies die zij deed om van haar autosnelwegangst af te komen, was ze helemaal niet van de wereld. “Na een uitgebreid voorgesprek waarin we spraken over de herkomst van mijn fobie en hoe die me belemmerde, hielp de therapeut me te ontspannen en begeleidde ze me naar een diepere laag in mezelf”, vertelt ze. “Comfortabel in een makkelijke stoel was ik lichamelijk superrelaxed, maar ik wist van begin tot eind wat er gebeurde en was helemaal bij.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen