Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Inger (53) belandde door chronische stress in een kliniek: “Die huilbui hield 7 dagen aan”

Premium

Inger (53) belandde door chronische stress in een kliniek: “Die huilbui hield 7 dagen aan”

Op een dag komt het drukke leven van redacteur/schrijver Inger Boxsem (53) acuut tot stilstand. Diagnose: een burn-out én depressie. “Elke dag werd ik wakker met de vraag: hoe kom ik deze dag door?”

“Het was de dag voor Sinterklaas 2003. In de rij voor de kassa kreeg ik vanuit het niets ‘kortsluiting’ in mijn hersenen. Een paniekaanval en een enorme, niet te stoppen huilbui. Ik realiseerde me dat ik onmogelijk alle cadeaus kon kopen én ook nog gedichten kon schrijven. Eenmaal thuis wist ik ook niet meer waar ik mijn auto had geparkeerd en was ik alles kwijt.

‘Alleen een beetje moe’

Die huilbui hield zeven dagen aan. Ik kon geen krant meer lezen, geen ondertiteling volgen op tv, niet meer koken en ik lag ’s nachts wakker. ‘Niks aan de hand, alleen een beetje moe’, riep ik stoer. Een burn-out kon mij niet overkomen. Daarvoor was mijn werk te leuk, te uitdagend. Bovendien was ik een gezonde dertiger met twee kinderen – Hannah (4) en Jesse (2) – en getrouwd met Gijs. Ons leven was vol, rijk en druk.

Uitrusten

Toegegeven, ik nam weinig tijd voor mezelf en was vaak moe, maar wie niet? Burn-out schaarde ik onder de noemer ‘modeziektes’. Dat paste niet bij mij. Als redacteur bij de programma’s Barend & Witteman en Sonja, De Meester en de leerling regelde ik alles achter de schermen. Ik was ambitieus en perfectionistisch en betrokken bij mijn werk. Ziek was ik alleen in het weekend of tussen de klussen door. Uitrusten deed ik amper. Maar het was natuurlijk wél een burn-out.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen