Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Je intuïtie volgen: hoe werkt het en hoe train je dit?

Premium

Je intuïtie volgen: hoe werkt het en hoe train je dit?

Noem het je antenne, buikgevoel of zesde zintuig, voor het fenomeen intuïtie is geen wetenschappelijke verklaring, maar dat het bestaat is duidelijk. Goed nieuws: het is te trainen.

Op een doodgewone dinsdag begint verzorgende Regina (43) aan haar avonddienst. Ze neemt de overdracht door met haar collega’s en loopt een rondje door de gangen van het verpleeghuis. Voor de gesloten deur van één kamer blijft ze staan. Hier ligt een mevrouw die nooit belt om assistentie, iemand met wie nooit iets is. Het is stil achter de deur en Regina heeft geen enkele reden om de kamer binnen te gaan. Toch voelt ze opeens heel sterk dat ze naar binnen moet. Ze opent de deur. Daar ligt mevrouw hulpeloos op de grond. Ze is gevallen en was niet bij machte om de verzorging te waarschuwen.

Het is niet de eerste keer dat Regina haar intuïtie volgt op haar werk. Talloze andere keren voelde ze dat er iets mis was met een patiënt, soms als de patiënt het zelf nog niet in de gaten had. Ook kreeg ze diverse keren een voorgevoel. “Dan begon ik aan mijn dienst en dacht: vanavond gaat er iets gebeuren. Het klopte altijd. Ik kan het niet verklaren, ik wéét het gewoon.”

Niet pluis

Ineens voelen wat je moet doen of dat iets niet pluis is, we maken het allemaal weleens mee. Dan handelen we zonder bewust na te denken. Op gevoel. Maar hoe werkt intuïtie precies?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen