Zoek binnen:

Is er een antwoord op wat de zin van het leven is?

Premium

Is er een antwoord op wat de zin van het leven is?

Wáárom zijn wij op de wereld? Het is een vraag waar mensen zich al eeuwenlang het hoofd over breken. Het antwoord is voor iedereen iets anders.

Een tijdje geleden woonde ik een lezing bij van de Nederlands-Marokkaanse schrijver en spreker Joseph Oubelkas (39), een vrolijke Brabander met een aanstekelijke energie. Hij sprak over zijn tijd in verschillende Marokkaanse gevangenissen waar hij onschuldig belandde. In het Marokkaanse kantoor waar hij in 2004 als Nederlander gedetacheerd was als IT-er werd op een ochtend 800 kilo heroïne gevonden. Oubelkas was op dat moment in de buurt, werd op basis van stempels in zijn paspoort als verdacht gezien en uiteindelijk veroordeeld tot tien jaar cel. “Alles wat ik had opgebouwd, mijn studie, mijn relatie, mijn werk, mijn familie, was ik in één klap kwijt”, zei hij daarover. “En ik had geen idee wat me te wachten stond.”

Dit is een Premium-artikel. Met een Libelle-account kun je gratis 3 Premium-artikelen per maand lezen. Maak een gratis Libelle-account aan of log in.