Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Waarom de kracht van hoop en positief denken zo belangrijk is

Premium

Waarom de kracht van hoop en positief denken zo belangrijk is

Hoop maakt het makkelijker om met stress en tegenslag om te gaan. En al is het maar een sprankje, het helpt ons óók bij het bereiken van een doel.

Maart 2020 was voor mij, net als voor veel anderen, een maand die ik het liefst in de prullenbak zou willen gooien. Deksel dicht, niet meer aan denken. Een week nadat premier Rutte de lockdown aankondigde, zou een groot festival plaatsvinden waar ik voor werk. In één klap was al dat werk van afgelopen jaar voor niets. April was niet veel beter: als zzp’er had ik weinig te doen, terwijl mijn man en ik nét het contract hadden getekend voor een XL verbouwing. Ondertussen raakte hij door de crisis zijn baan kwijt. Ik heb best wat middagen sip voor me uit zitten kijken in de tuin, met om me heen twee hysterisch blije katten: die zagen het vooral als een voordeel dat hun personeel veel thuis was.Toch bleef ik hopen dat het goed zou komen, en realiseerde me dat ik daar ook zelf iets aan kon bijdragen. Ik begon te zoeken naar nieuwe opdrachten, in hoeken waar ik eerder niet aan toekwam (want: te druk). Het leverde leuke nieuwe opdrachtgevers op en inmiddels draai ik zelfs meer omzet dan vóór corona. Mijn man is bezig met het werk dat hij al jaren wilde doen, maar waartoe hij nooit de stap durfde te zetten. En voor die verbouwing konden we een voordelige lening regelen.

Een eeuwige positivo wil ik mezelf trouwens echt niet noemen. Toch kwam ik er door deze crisis achter dat ik de moed niet snel opgeef. In tijden van stress andere manieren zoeken om mijn doel te bereiken, blijkt me creatief te maken. En hoop dat het ooit weer beter gaat, op welke manier dan ook, is daar een belangrijk onderdeel van.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen